Altres monestirs de Guadalajara

(Guadalajara)

Convent de San Francisco d'Atienza
Franciscans d’Atienza
(Atienza)
San Francisco d'Atienza

Hom considera que aquest convent franciscà d'Atienza fou fundat al voltant de l'any 1264, és segur que el 1266 ja existia. Després d'establir-se provisionalment, la comunitat va poder començar les obres d'un nou convent i església gràcies al patrocini de Caterina de Lancaster (1373-1418), esposa d'Enric III de Castella. A finals del segle XV la casa va passar als franciscans observants, que van mantenir-se en aquest lloc fins a la guerra del Francès, quan el convent va quedar molt malmès i abandonat pels frares. Va tenir altres usos i ara només es conserva l'absis gòtic de l'església, de finals del segle XIV.