Santa Catalina de Monte Corbán, Montecorbán
Jerònims
Cantàbria castellano >

L’origen d’aquesta casa cal cercar-lo en dues ermites situades al voltant de Santander: a l’ermita de Santa Catalina s’hi havien retirat cinc ermitans, prop seu, Santa Marina de Don Ponce estava ocupada per un canonge de la col·legiata de Santander que hi va reunir també una reduïda comunitat. Juan Cabeza de Vaca (bisbe de Burgos entre el 1407-13) va impulsar la institucionalització de les dues comunitats i obtingué les preceptives butlles de Benet XIII d’Avinyó. D’aquí van sortir els monestirs jerònims de Santa Catalina de Montecorbán (1407) i el de Santa Marina (1411). El 1416 es van unir les dues petites comunitats a Santa Marina, però a causa de les inconveniències de la casa, el 1421 es van traslladar a Montecorbán. A partir del segle XVI es va anar reedificant aquell monestir. Va resultar exclaustrat el 1835 i després va esdevenir seu del Seminari de Corbán, funció que encara té.

Monte Corbán
Santa Catalina de Monte Corbán