Convent de Santo Domingo de Betanzos
Dominics
La Corunya (Galícia)

Monestirs de Betanzos

Santo Domingo, Betanzos
Santo Domingo de Betanzos

Aquest establiment té el seu origen en la voluntat d’Antonio González de Sosa, qui va deixar en testament els fons necessaris per la fundació d’un convent en aquesta vila. Els primers dominics van arribar l’any 1558 de Santiago i es van instal•lar de manera provisional, alhora que van començar les obres de construcció del convent definitiu. La llicència de la fundació no es va atorgar fins la celebració del Capítol General de l’orde, l’any següent. La construcció del convent es va perllongar durant el segle XVII. La casa va tenir activitat fins el 1835, després de patir els efectes de la guerra del Francès i del Trienni Liberal.