Galícia
Monestir de San Xoán de Caaveiro
< anterior Inici Espanya Galícia La Corunya següent >

La Corunya

Es tracta d’una canònica agustiniana l’origen de la qual s’ha vinculat a la figura de san Rosendo de Celanova, el qual hauria organitzat aquesta casa a partir d’un establiment eremític anterior. Al voltant de l’any 936, Rosendo va fer una donació a favor d’aquest monestir. Més endavant hom troba una donació d’Alfons VII (c. 1151) a favor de la casa i a partir d’aquell moment hi ha constància d’altres documents d’aquestes característiques amb donacions i privilegis atorgats pels monarques. No és fins el segle XIII que s’esmenta la seva condició de canònica agustiniana. Després de la desamortització va passar a mans particulars i el conjunt fou modificat pel seu propietari, ara és propietat pública i s’ha restaurat.

San Xoán de Caaveiro

agustinians