Galícia
Monestir de Santa Clara de Allariz
< anterior Inici Espanya Galícia Ourense següent >

Ourense

El monestir fou fundat per la reina Violant d’Aragó, esposa d’Alfons X el Savi, l’any 1282 amb monges procedents de Santa Clara de Zamora, la fundadora va disposar el seu enterrament en aquest lloc, tot i que possiblement fou enterrada a la col·legiata de Santa María de Roncesvalles, lloc on va morir. A finals del segle XIII hom va aconseguir els terrenys i llicències oportunes per fer realitat el desig fundacional de la reina.

En aquesta època el monestir també aconseguí el senyoriu sobre les terres que formaven les seves propietats, això va significar que la casa arribés a tenir molta importància i poder tant polític com econòmic. Aquest senyoriu fou venut el 1560 al senyor d’Allariz, Pedro Pimentel. La vida de l’establiment va continuar amb certa normalitat fins que el va afectar un incendi l’any 1759, que va significar pràcticament la reconstrucció del monestir, i els infortunis del segle XIX, amb exclaustracions a causa de la Guerra del Francès i la desamortització.

Santa Clara de Allariz

Clarisses