Galícia
Monestir de San Pedro de Ansemil
< anterior Inici Espanya Galícia Pontevedra següent >

Pontevedra

Es tracta d’un petit i antic monestir originalment mixt. La seva fundació podria situar-se en el segle IX o X. L’any 972 hom troba una donació al seu favor, fet que es repeteix en els anys 1111 i 1192. Després, als segles XIII o XIV, va perdre la condició de monestir doble i la seva comunitat va quedar integrada només per monges. Al segle XIV es va fundar al costat de l’església monacal una capella funerària patrocinada per Diego Gómez de Deza. A finals del segle XV la casa es trobava en decadència i sense comunitat, el títol d’abadessa el tenia Isabel de Ulloa, que també ho era de San Pedro de Vilanova, el 1499 les dues cases foren annexionades a San Paio de Antealtares.

San Pedro de Ansemil

Benedictines