Normandia
Abadia de Notre-Dame de La Noë
< anterior Inici França Normandia Eure següent >

Eure

Abadia fundada a mitjan del segle XII (el 1144 és la data tradicionalment admesa) gràcies a la intervenció del bisbe d’Évreux, Rotrou (1139-1165) i del comte Simó III de Montfort (1140-1181) que van ajudar el seu establiment. La fundació es va fer des de l’abadia de Notre-Dame de Jouy (Sena i Marne) que hi va aportar la primera comunitat sota la direcció de l’abat Guerin (+1180). Entre el 1170 i 1227 es va bastir l’església, que fou consagrada en aquesta darrera data pel bisbe d’Évreux Richard de Saint-Léger (1223-1236). Des de la seva fundació fins a finals del segle el monestir va anar acumulant un extens patrimoni gràcies a les donacions rebudes. El 1549 l’abadia de La Noë fou posada sota el règim de comenda i va mantenir la seva activitat fins que fou suprimida a finals del segle XVIII arran de la Revolució. El monestir es va destruir en la seva major part i ara només en resta una part de la seva església medieval.

Saint-Taurin
Restes de l'abadia de La Noë