Convent dels Jacobins de Saint-Émilion
Couvent des Dominicains de Saint-Émilion / Sent Milion / Grande Muraille
< anterior Inici França Nova Aquitània Gironda següent >

Gironda

Els dominics van arribar a Saint-Émilion el 1262, van bastir un primer convent extramurs, proper a la porta Bourgeoise, al nord de la vila. Aquesta casa va tenir una curta història en aquest indret, el 1378 es va traslladar dins del recinte de la muralla. El 1341 havia quedat destruït per necessitats militars, però els frares no van aconseguir un lloc estable a la vila fins a començament del segle XV. En aquest segon establiment hi van restar fins la Revolució, quan la comunitat va haver de marxar i el lloc va passar a mans particulars. Es va perdre en la seva major part, l’església es va dedicar a activitats industrials com ara la de foneria de campanes. Es conserva una part de la façana del segon edifici. Del primer es conserva un mur de l’església, conegut com la Grande Muraille, isolat fora la vila.

Jacobins de Saint-Émilion
Primer estabiment fora muralla