Convent dels Cordeliers de Mâcon
Saint-Bonaventure de Mâcon

Saona i Loira

Cercador contacte Facebook

Saona i Loira

Aquesta casa franciscana s’hauria fundat a Mâcon a mitjan del segle XIII, però hom desconeix la data exacta i tampoc el seu promotor. D’altra banda hi ha constància de diverses donacions al seu favor efectuades durant la segona meitat d’aquell segle. El 1503 els framenors conventuals foren substituïts pels observants. El 1567 el convent va quedar pràcticament destruït a causa de les guerres de Religió i es va haver de refer, el 1608 es consagrava la nova església dedicada a Saint-Bonaventure. Es va mantenir fins la Revolució, després va canviar la seva advocació per la de Saint-Pierre i es va enderrocar a finals del segle XIX. Hi ha algunes restes de l’antiga casa conventual.

Cordeliers de Mâcon
Els Cordeliers de Mâcon