Centre-Val de Loira
Abadia de Puyferrand
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Cher següent >

Cher

Es tracta d’una canònica agustiniana de la que hom té coneixement de la seva existència des de l’any 1070, figura també documentada el 1175 en un conflicte en la que hi va intervenir el seu abat, Isembert. Segurament la casa havia estat fundada i dotada pels senyors de Châteauroux, una carta de Guillaume I de Chauvigny, baró de Châteauroux, de l’any 1216 confirmava les donacions i privilegis atorgats pels seus antecessors a favor de Puyferrand. Guillaume III de Chauvigny, senyor de Châteauroux i Le Châtelet va tornar a confirmar-ho el 1316. L’abadia va resultar incendiada i molt afectada a causa de les guerres de Religió, l’any 1568, els canonges van haver d’abandonar-la i la comunitat no hi va tornar mai, només va quedar com a benefici.

Puyferrand
Església de l'abadia de Puyferrand