Monestirs d'Hauts-de-France
Comanda de Mont-de-Soissons
Mont-de-Soissons i Maupas
< anterior Inici França Hauts-de-France Aisne següent >

Aisne

Antiga comanda templera de la que hom té notícies des el 1157 arran d’una donació al seu favor. El 1283 Hervé de Villepreux era el seu comanador. El 1307, els pocs templers que habitaven la casa foren detinguts arran de la persecució engegada contra aquest orde militar. Després de la supressió del Temple, Mont-de-Soissons va passar a mans de l’Hospital, durant el segle XIV va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys i després es van haver de restaurar les seves dependències. El 1470 es va reorganitzar aquesta casa, annexionant-li la comanda de MaupasComanda de Maupas
(Aisne)

Comanda hospitalera documentada des del 1265. El 1470 fou annexionada a la de Mont-de-Soissons (Aisne). Actualment molt modificada

La comanda de Maupas
Carte générale de la France Cassini, 1757
Bibliothèque nationale de France
que és coneguda des del 1265 com una casa hospitalera. Amb la Revolució el lloc fou venut i el 1792 va passar a mans de particulars.

Mont-de-Soissons
La comanda de Mont-de-Soissons