Monestirs d'Hauts-de-France
Abadia de Valchrétien
Abbaye Notre-Dame et Saint-Ghislain de Val-Chrétien / Vallis Christiana
< anterior Inici França Hauts-de-France Aisne següent >

Aisne

Canònica premostratesa fundada el 1134 per Josselin de Vierzy, bisbe de Soissons entre 1126 i 1152. Com altres cases d’aquest orde també tenia una comunitat femenina, que entre en 1142 i 1145 es va traslladar a Dormans (Marne), on va subsistir fins el segle XIII. La seva fundació fou impulsada des de l’abadia de Saint-Martin de Laon. Valchrétien fou afavorit pels senyors locals (la família de Cramailles) i més endavant els comtes de Troyes que van impulsar el seu desenvolupament. El papa Eugeni III confirmava el 1145 les seves possessions. Aquesta època de prosperitat es va veure estroncada el 1420 a causa de la guerra dels Cent Anys. Va mantenir l’activitat fins la Revolució, el 1790, després va passar a mans de particulars i el lloc fou convertit en una explotació agrària, perdent-se la major part de les estructures conventuals.

Valchrétien
L'abadia de Valchrétien