Provença-Alps-Costa Blava
Convent dels Dominics d’Ais. La Madeleine
Prêcheurs d'Aix-en-Provence
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Boques del Roine següent >

Boques del Roine

Els dominics es van establir a la ciutat d’Ais de Provença cap el 1218, poc després van començar a aixecar el convent gràcies al suport financer del comte Ramon Berenguer VRamon Berenguer V de Provença (c1200-1245)

Comte de Provença i de Forcalquier entre el 1209 i 1245. Casat amb Beatriu de Savoia. Enterrat a l'església dels Hospitalers d'Ais de Provença
, la casa comtal de Provença tenia el seu palau molt a prop. A finals del segle XIII el convent ja es trobava completament bastit i en plena activitat. El 1383 va patir un incendi, el que va obligar a la seva reconstrucció. Es va bastir de nova planta entre el 1691 i 1703, tal com encara ara es veu. Arran de la Revolució la casa fou suprimida i posteriorment la seva església va prendre les funcions de la parròquia de la Madeleine i també aquesta nova advocació.

Dominics d'Ais
L'actual església de la Madeleine