Monestirs
Monestirs de
Provença-Alps-Costa Blava
Comanda de Saliers
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Boques del Roine següent >
castellano
cercador contacte facebook

Boques del Roine

La ciutat d’Arle fou la seu de diverses cases dels ordes militars de l’Hospital i del Temple, potser la més important fou la comanda hospitalera de Saint-Thomas de Trinquetaille que més endavant es traslladaria al centre històric de la vila. A més hi havia dues cases templeres, la de Sainte-Luce al centre i la de Saliers més apartada, prop de Sant Geli, i que també tindria casa al centre d’Arle, al costat del Gran Priorat hospitaler. Aquestes dues cases templeres van passar a l’Hospital quan el Temple fou extingit.

Gran Priorat d'Arle
L'antiga església de Saliers, ara renovada
Imatge de Wikimedia


Templers


Hospitalers 


La comanda templera de Saliers estava situada al lloc que encara porta aquell nom, prop de Sant Geli. Fou fundada en el segle XII, la primera notícia és del 1197. A causa de la seva situació va mantenir litigis de caire econòmic amb els hospitalers de Sant Geli. Quan fou extingit l’orde del Temple va passar als hospitalers. Aquesta comanda mantingué una casa prioral a la ciutat d’Arle, al costat del Gran Priorat hospitaler.

Gran Priorat d'Arle
Casa de Saliers, a Arle


Bibliografia:
- CHAILAN, M. (1908). L’ordre de Malte dans la Ville d’Arles. Bergerac: J. Castanet
- STOUFF, Louis (2001). L'église et la vie religieuse à Arles et en Provence au Moyen Âge. Aix-en-Provence: P. Université de Provence

 


Situació:

Saliers és a ponent d'Arle, prop de Sant Geli
La casa d'Arle és al centre, prop del Roine

 
Baldiri B. - Novembre de 2014