Dominiques

Monestir de Nostra Senyora dels └ngels i Santa Clara de Manresa
< anterior Inici Catalunya Bages Manresa segŘent >

Bages

El 1599 moria Jer˛nima PÚrez, la darrera monja del monestir de Santa Clara de Manresa, extingint-se de fet la casa. Llavors el Consell de la Ciutat va iniciar gestions per introduir una altra comunitat de monges en aquest lloc i el mateix 1599 es van dirigir a les carmelites descalces, sense resultats. El 1600 el papa Climent VIII va ordenar al bisbe de Vic que formalitzÚs lĺextinciˇ de les clarisses i posÚs lĺestabliment a disposiciˇ de les monges dominiques, cosa que es va fer efectiva el 1602 amb cinc monges dĺaquest orde procedents del convent dels └ngels de Barcelona, que van ocupar aquest lloc, conegut com Nostra Senyora dels └ngels i Santa Clara. La branca masculina del mateix orde ja tenia casa a Manresa des de feia anys, a Sant DomŔnec (Sant Pere MÓrtir), ara desapareguda.

Nostra Senyora dels └ngels i Santa Clara

Portada de l'esglÚsia (segle XIII)

Capitells de la portada

La nova comunitat va portar endavant obres de millora i ampliaciˇ de la casa, entre les quals el nou altar major dedicat a la Mare de DÚu dels └ngels i Sant Domingo, obra que es va perdre amb la Guerra del FrancŔs, el 1811. Actualment la casa continua ocupada per les dominiques.

Exterior de l'esglÚsia

Nau de l'esglÚsia