Mínims Convent de Sant Francesc de Paula de Girona. Santa Magdalena
< anterior Inici Catalunya Gironès Girona següent >

Gironès

Els mínims van arribar a Girona l’any 1611 i van comprar uns terrenys a la riba de ponent de l’Onyar, on ara hi ha la plaça de Catalunya. Abans havien fet una curta estada, entre el 1584 i 1586, a Celrà, però la iniciativa no va prosperar i van demanar establir-se a Girona, cosa que van aconseguir l’any 1611. A la ciutat van ocupar la capella de Santa Magdalena que van adaptar com església conventual, aixecant una de nova més endavant. Els frares van deixar aquest establiment l’any 1835 i l’any següent el convent es va utilitzar com a caserna, quan Gaietà Barraquer el va visitar entre els segle XIX i XX, l’església s’havia convertit en un magatzem de la caserna. Va subsistir en bona part fins el seu enderroc l’any 1960, una part del claustre es conserva al Museu d’Història de la Ciutat.

Sant Francesc de Paula de Girona
Convent dels mínims, en una postal antiga