Priorat de Berzé-la-Ville / Capella dels Monjos
Prieuré de Berzé-la-Ville / Chapelle des Moines

Saona i Loira

Cercador contacte Facebook

Saona i Loira

Aquest petit priorat fou fundat des de la propera abadia de Cluny en època del seu abat Hug de Semur (1049-1109). Aquest personatge s’hi hauria hostatjat en diverses ocasions poc abans de la seva mort, atret per la seva situació, lluny de l’abadia mare i en un lloc força tranquil.

El lloc va continuar a mans de l’abadia de Cluny, que en època més recent (segle XVII) hi va aixecar la casa senyorial annexa. Amb la desaparició de l’abadia de Cluny el lloc de Berzé va passar a mans particulars.

Berzé la Ville
La Capella dels Monjos

Cluniacencs

Berzé la Ville
Entrada al recinte del priorat

Berzé la Ville
La capella romànica

El 1887 hom va descobrir les pintures murals que decoren la capella i que es conserven en molt bon estat, tenint en compte la seva antiguitat. Hom les situa al segle XII, poc després de la fundació del priorat. Tot i que s’havia negociat la venda de la decoració mural a un comprador americà, aquesta transacció es va poder aturar a darrera hora i encara es conserva “in situ”.

Berzé la Ville
Pintures murals de la capella