Altres monestirs d'Erau

(Erau)

Abadia de Saint-Geniès-des-Mourgues
Abbaye Saint-Geniès-des-Mourgues / Cherlieu
(Sant Ginièis de las Morgas / Saint-Geniès-des-Mourgues)
Saint-Geniès-des-Mourgues

Es tracta d'una abadia benedictina femenina, fundada l'any 1919 per Gondran, senyor de Cherlieu (Carus Locus) que va designar la seva filla, Judith, com la primera abadessa. La casa es va posar sota la tutela de l'abadia masculina de Psalmodi (Gard). Després d'una època de puixança (el 1308 es parla d'una cinquantena de religioses), va patir una forta decadència i després de les guerres de Religió s'havia quedat només amb una religiosa i l'abadessa. El 1734 hom va determinar la unió d'aquesta casa amb la de Saint-Félix de Montceau, que en aquell moment ja s'havia traslladat a Gijan. La situació no va millorar, el 1746 moria la darrera abadessa de Guijan, Anne de la Fare, i la casa quedava només amb una monja a la comunitat. L'abadia de Gijan fou suprimida el 1749 i els seus béns integrats amb el convent de la Visitació de Montpeller.