Mercedaris Convent de la Magdalena de Berga / La Mercè
< anterior Inici Catalunya Berguedà Berga següent >

Berguedà

Cap el 1250 els mercedaris fundaren un establiment a la ciutat de Berga per iniciativa de Jaume I. S'establiren a l'antiga capella de la Pietat, al carrer d'aquest nom. Anys més tard, el 1334, passaren al convent de Santa Magdalena, adossat a la muralla. El 1708 aquest nou establiment fou enderrocat per motius defensius.

Capella de la Pietat de Berga
Capella de la Pietat

Sant Salvador de la Vedella

El mateix any la família Canudes, propietària de l'antic monestir de Santa Maria de Montbenet que les cistercenques ja havien deixat (ara església de Sant Joan), el va vendre als mercedaris que hi traslladaren la comunitat i que van ocupar fins l'exclaustració de 1835.

Portal de la Magdalena
El portal de la Magdalena, prop del convent del mateix nom