Trinitaris Convent de la Trinitat d'Anglesola
< anterior Inici Catalunya Urgell Anglesola següent >

Urgell

El convent trinitari d’Anglesola fou establert l’any 1204 d’acord amb sant Joan de Mata, el fundador de l’orde trinitari. La fundació fou impulsada pels senyors de la vila, Berenguer II d’Anglesola i la seva esposa Anglesa. Els senyors del llinatge d’Anglesola havien fundat aquí anys enrere un hospital i amb l’arribada dels trinitaris, aquests van passar a tenir-ne cura, els propis fundadors l’any 1214 van entrar a l’orde trinitari dedicant-se a les tasques hospitalàries. Tot i que el 1398 els trinitaris ja no estaven al front de l’hospital, el convent va mantenir-se durant els segles següents fins que fou exclaustrat el 1835, ni la guerra del Francès ni el Trienni Liberal van afectar, al menys de manera notable, aquesta casa. Després d’adaptar el lloc com a teatre, actualment és de propietat particular, però conserva pocs elements originals del convent, sobretot a la façana.

La Trinitat d'Anglesola
Façana del convent