Franciscans observants

Convent de Santa Maria de Jesús de Figueres
< anterior Inici Catalunya Alt Empordà Figueres següent >

Alt Empordà

Aquest convent de Figueres es va fundar gràcies a una deixa testamentària efectuada per Nicolau Pons Guillem a favor dels observants. La llicència papal la va donar Sixt IV el 1484 i aquell mateix any van començar les obres. L’església fou consagrada el 1556 i el convent es va haver d’ampliar aviat per poder donar cabuda als frares que havien augmentat en nombre. Durant la guerra dels Segadors el lloc va servir d'hospital.

A finals del segle XVIII la comunitat va canviar de lloc a causa de l’enderroc del convent pel pas d’una carretera i el 1808 fou destruït per un bombardeig dels francesos. Es va reedificar de nou però en un altre indret a partir del 1817, després d’una exclaustració temporal el 1821, fou abandonat definitivament pels franciscans el 1835. En aquest lloc ara s’aixeca la moderna església de la Immaculada i un centre d’ensenyament.

Jesús
Santa Maria de Jesús