Castella i Lleó
Convent de Nuestra Señora de los Ángeles de La Hoz
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Segòvia següent >

Segòvia

Tot i la manca de testimonis que ho puguin provar, hom considera que aquest convent té un origen molt antic, possiblement algun eremitori que fins i tot hauria tingut continuïtat en una església dedicada a San Pantaleón on també s’hi aplegaria una comunitat monàstica, però tot plegat acabaria arran de la invasió sarraïna. Més endavant caldria situar l’aparició miraculosa de la imatge de la Mare de Déu, trobada per un pastor que va comunicar la nova als monjos del proper priorat de San Frutos, des d’aquell esdeveniment en aquest lloc es va establir un santuari dedicat a Nuestra Señora de los Ángeles. L’any 1231 els franciscans es van establir en aquell santuari, on edificarien un convent, gràcies a la intervenció del bisbe de Segòvia i el vist-i-plau dels benedictins, que tenien drets sobre aquell indret. Els franciscans van mantenir aquest convent fins la desamortització de 1835, ara el lloc es troba en ruïnes i molt aïllat a causa de l’orografia del terreny i les aigües del pantà de Burgomillodo, al Duratón.

La Hoz
Convent de La Hoz