Castella-la Manxa
Monestir de San Salvador de Pinilla
< anterior Inici Espanya

Castella-la Manxa

Guadalajara

Guadalajara

L’any 1218 Rodrigo Fernández i la seva esposa, personatges adinerats d’Atienza, van fundar en aquest lloc un monestir cistercenc femení que van posar sota l’advocació de San Salvador. En aquell moment ja es va dotar econòmicament la casa i va arribar la primera comunitat procedent de Valfermoso de las Monjas (Guadalajara). En el futur, aquest monestir es veuria beneficiat amb més béns i privilegis per part de particulars i també dels reis (Ferran III el Sant el 1221 i Sanç IV el 1292). En una data indeterminada, a mitjan del segle XIII aquesta casa passaria a l’obediència de l’orde de Calatrava, molt vinculada al Cister. La casa va mantenir la seva activitat en aquest lloc fins el 1576, quan arran de les disposicions del concili de Trento, hom va cercar un lloc més adient per la comunitat que es va traslladar al nou convent de la Concepción d’Almonacid de Zorita, fins que també van deixar el 1623.

San Salvador de Pinilla

Cistercenques