Galícia
Convent de San Francisco de Betanzos

Franciscans
conventuals

Franciscans
observants

La referència més antiga que hom coneix d’aquesta casa franciscana és de l’any 1289 quan es van adquirir els terrenys per la seva construcció. Hom vincula aquella fundació amb la casa d’Andrade, protectora del convent, particularment Fernán Pérez de Andrade o Boo (mort el 1387), que és enterrat en un lloc destacat de l’església. El primer cop que és esmentat com un convent amb activitat és el 1334. L’any 1524 s’hi va celebrar un Capítol Provincial. El lloc va patir els efectes d’un gran incendi que va afectar Betanzos en l’any 1565 i poc després, el 1567 fou reformat, obligant l’adopció de l’observança. Va mantenir-se actiu fins la seva supressió, l’any 1835.

Sepulcre de Fernán Pérez de Andrade

Sepulcro de Fernán Pérez de Andrade en Betanzos