Galícia
Monestir de San Martiño de Xubia. San Martín de Jubia
< anterior Inici Espanya Galícia La Corunya següent >

La Corunya

Es tracta d’un antic monestir documentat des de l’any 977, quan era un establiment doble de propietat particular de la família Traba. El 1113 els Traba van fer donació d’aquest lloc al monestir de Cluny, esdevenint un priorat d’aquella casa borgonyona. Aquest monestir té un llarg historial d’incompliments de l’observança religiosa entre els seus murs, amb episodis de tota mena que van portar de corcoll els visitadors que hi passaven amb voluntat de redreçar-la. A cavall dels segles XV i XVI fou unit als monestirs de San Martiño Pinario i després a San Salvador Lourenzá.

San Martiño de Xubia

Cluniacenc