Galícia
Monestir de Santo Estevo de Atán
< anterior Inici Espanya Galícia Lugo següent >

Lugo

Es tracta d’un antic monestir del que es tenen poques notícies. S’ha dit que fou fundat pel bisbe de Lugo Odoari l’any 747, però la font no és fiable. Pel que fa a l’església actual, aquesta és el resultat de les moltes modificacions efectuades en una primitiva construcció medieval. Hom ha considerat que l’edifici contenia elements d’època preromànica, però tampoc això sembla que sigui així. Pel que fa a les portades, aquestes són d’origen medieval però modificades i fins i tot és factible que procedeixin d’un altre lloc.

Sant Estevo de Atán
Santo Estevo de Atán