Galícia
Monestir de Santa Clara de Monforte de Lemos

Lugo
Monestirs de Monforte de Lemos

Santa Clara de Monforte de Lemos

Clarisses

La fundació d’aquest convent de clarisses fou impulsada pels comtes de Lemos D. Pedro Fernández de Castro (1576-1622) i la seva esposa Catalina de la Cerda y Sandoval (morta el 1648). L’any 1622 van arribar a Monforte de Lemos les primeres monges de la comunitat que van passar a residir en un establiment provisional. Un cop mort el comte, la seva vídua va professar com a religiosa el 1634 amb el nom de Catalina de la Concepción. Aquell mateix any es va posar la primera pedra del nou monestir, que es va poder inaugurar l’any 1646, amb Catalina com abadessa de la comunitat. Actualment encara és ocupat per les clarisses. Amb les obres que ha anat aplegant amb el decurs del temps, ha aplegat el valuós Museo de Arte Sacro.

Monforte de Lemos
Escuts dels comtes de Lemos, al Palau Comtal de Monforte de Lemos