Galícia
Canònica de San Martiño de Mondoñedo
< anterior Inici Espanya Galícia Lugo següent >

Lugo

Monestir de fundació en data desconeguda, segurament això va succeir quan en aquest lloc s’hi va refugiar el bisbe i abat de Dumio (Portugal) traslladant també aquí la seu episcopal, a causa d’una invasió durant la segona meitat del segle IX. El primer document que esmenta la condició monàstica d’aquest lloc porta data de l’any 927. San Martiño fou seu episcopal fins que aquesta fou traslladada a Villamaior (Mondoñedo) el 1112. L’establiment va seguir amb la seva condició de canònica, on el bisbe Pedro (1155-1168) hi va establir la regla de Sant Agustí. El 1534 aquella canònica fou suprimida i les seves rendes van passar a la catedral de Mondoñedo amb la que sempre havia mantingut relació.

San Martiño de Mondoñedo
San Martiño