Galícia
Monestir de San Bartolomeu de Rebordáns
< anterior Inici Espanya Galícia Pontevedra següent >

Pontevedra
Monestirs de Tui

San Bartolomeu de Rebordáns

Benedictins

La primera noticia del monestir de San Bartolomeu és un privilegi que li va atorgar el bisbe Viliulfo de Tui l’any 965. El 1024 Alfons V de Lleó el va sotmetre a la seu de Santiago. El 1071 la infanta Urraca va restaurar la seu de Tui i la va dotar econòmicament; en aquell moment el nou bisbat es va establir en aquesta església, fins i tot en aquest lloc s’hi va celebrar un concili l’any 1118. Al menys des del 1102 en aquesta església s’hauria establert una comunitat benedictina, tot i que es desconeix en detall, molt possiblement en la mateixa casa conviurien els benedictins i la canònica catedralícia de Tui. Un cop perduda la dignitat episcopal a causa del trasllat de la seu a la nova catedral situada a la part alta, el lloc va tenir una existència molt discreta. El papa Eugeni IV va suprimir el monestir el 1435 i l’església va esdevenir propietat de la seu de Tui amb caràcter de parròquia.

Imatge de FreeCat, Flickr