Monestir de l’Esperança de Sogorb

Jerònims de Sogorb

(Sogorb, Castelló)

L’Esperança de Sogorb

Es tracta d'un monestir jerònim erigit pel primer duc de Sogorb, Enric II d'Aragó i de Pimentel (l'Infant Fortuna, 1445-1522), cosí de Ferran el Catòlic i primer lloctinent de Catalunya. El monestir es va fundar en el lloc de l'ermita de Nostra Senyora de l'Esperança el 1495, començant la construcció del complex monàstic, que es va anar bastint en el segle XVI. La construcció va patir entrebancs i els jerònims no hi van poder arribar fins al 1573. Va mantenir la seva activitat fins al 1835, quan va quedar abandonat amb la desamortització. Va anar caient en ruïna i ara només en resten alguns murs, en els darrers anys s'hi ha fet excavacions. Al costat s'aixeca la renovada capella de l'Esperança.

La capella actual
Vista de Sogorb, amb el monestir al fons