Priorat de Saint-Jacques de Feldbach
Prieuré Saint-Jacques à Feldbach / Velpach
< anterior Inici França Gran Est Alt Rin següent >

Alt Rin

Es tracta d’un priorat cluniacenc femení fundat el 1144 pel comte Frédéric I de Ferrette (Pfirt) que anteriorment ja havia impulsat la creació del priorat masculí d’Altkirch (Alt Rin) que també va vincular a Cluny. La casa es trobava en decadència durant la segona meitat del segle XV potser temporalment sense comunitat, malgrat això encara es mantenia el títol de prior, càrrec que sempre va estar a mans d’un monjo cluniacenc. La guerra del 1524-25 li va donar el cop de gràcia, les darreres religioses van abandonar Feldbach i es van refugiar a Basilea. Es va continuar mantenint el càrrec de prior que administrava la parròquia, fins que a mitjan del segle XVII els jesuïtes es van fer càrrec del lloc.

Feldbach
L'actual església de Feldbach