Priorat de Saint-Pierre de La Réole (La Rèula)
< anterior Inici França Nova Aquitània Gironda següent >

Gironda

Un document de l’any 977 esmenta la restauració d’aquest priorat, depenent de l’abadia de Fleury (Saint-Benoît-sur-Loire, Loiret). L’any 1004 el prestigiós abat de Fleury fou encarregat per posar ordre a la situació de relaxament dels costums a causa de la riquesa que havia aconseguit, però morí assassinat en una disputa i és venerat com a sant. El lloc va patir els efectes de les guerres que van afectar la regió, especialment el saqueig per part dels protestants, el 1577. Després gràcies a la congregació de Saint-Maur el priorat es va refer, entre els anys 1704 i 1760. Va mantenir la seva activitat fins la Revolució, quan els monjos es van veure obligats a abandonar-lo. Es conserva l’església, dedicada a Saint-Pierre i edificada després de la gairebé total destrucció de l’edifici anterior el 1577 i que ha estat modificada amb posterioritat. També cal esmentar el grandiós complex monàstic del segle XVIII, ara seu de l’Ajuntament.

La Réole. La Rèula
La Réole