Abadia de Sarlat
< anterior Inici França Nova Aquitània Dordonya següent >

Dordonya

Hom situa la fundació de l’abadia benedictina de Saint-Sauveur de Sarlat a l’època carolíngia i s’esmenten abats des de l’any 817, tot i que els seus orígens són força obscurs i no és fins el 1094 que una butlla papal l’esmenta. L’any 1153, el papa Eugeni III va posar aquesta casa sota la protecció de Roma i li confirmà béns i privilegis. L’any 1317 el papa Joan XXII erigí l’abadia com seu episcopal en detriment del bisbat de Perigús, on pertanyia fins aquell moment. Raymond de Roquecorn, el primer bisbe de Sarlat va reorganitzar la casa per adaptar-la a les noves necessitats, obra que van seguir els seus successors, pràcticament la totalitat de la construcció actual és de l’època episcopal. La catedral es va dedicar a sant Sacerdos, del que es veneraven les relíquies.

Sarlat
Catedral de Sarlat