Abadia de La Sauve-Majeure (La Seuva Majora)
< anterior Inici França Nova Aquitània Gironda següent >

Gironda

Aquest monestir es va fundar a partir de l’arribada d’un monjo de l’abadia de Maillezais (Vendée) que es va establir en un ermitori. Més endavant, l’any 1079, sant Gerard de Corbie es va establir en el mateix lloc amb altres monjos, fundant d’aquesta manera el monestir sota la protecció de Guillem VIII d’Aquitània. Gràcies a la protecció rebuda va esdevenir molt ràpidament un centre poderós i amb molta influència en el territori i fins i tot en llocs ben allunyats, ajudat també pel pas dels pelegrins a Santiago de Compostel·la. Hi depenia el priorat de Blasimon.

La Sauve-Majeure
La Sauve-Majeure

La Sauve-Majeure
La Sauve-Majeure

La Sauve-Majeure
La Sauve-Majeure

Més endavant s’hauria aixecat la gran església, del segle XII i beneïda el 1231. Després el lloc es veuria afectat pels efectes de la guerra dels Cent Anys i de les guerres de Religió que deixaria la casa en greu decadència. Ja al segle XVII l’establiment es va recuperar amb l’arribada de la congregació de Saint-Maur (1660) que va reedificar algunes dependències del monestir mentre que hom té constància del mal estat en que es trobava l’església. El 1806, després de la Revolució i que els monjos deixessin el monestir, l’església va caure i fou víctima de l’espoli fins que el lloc fou protegit i consolidat.

La Sauve-Majeure
La Sauve-Majeure