Normandia
Abadia de Saint-Sever. Calvados
< anterior Inici França Normandia Calvados següent >

Calvados

Aquest monestir hauria estat fundat per Sever i els seus seguidors al segle VI. Després d’exercir de bisbe d’Avranches, Sever es va retirar novament en aquest lloc on va morir i hi fou enterrat. Aquell primer monestir estaria dedicat a la Mare de Déu i s’hauria mantingut actiu fins el segle IX, quan les invasions normades el van fer desaparèixer. Els vescomtes d’Avranches van fundar novament aquell monestir durant la segona meitat del segle XI, on es va trobar miraculosament el cos del sant bisbe Sever, que es va transportar a Rouen. Els nous fundadors hi van posar una comunitat seguidora de la Regla de Sant Benet i el van dedicar a Sever, el primer ocupant. Aquesta segona casa va quedar molt afectada a causa de la guerra dels Cent Anys, que va tocar aquesta regió el 1356. Amb la revolució va desaparèixer el monestir, el lloc va tenir usos industrials fins que es va recuperar el culte a l’església, ara parròquia. Es conserva la seva església, una construcció del segle XIII molt modificada, al seu costat es trobava l’antiga església parroquial de la que només es conserva el campanar.

Saint-Sever
Saint-Sever