Comanda de Montbellet
Commanderie de Montbellet / Sainte-Catherine de Montbellet / Mont Bellet / Mont Bellot

Saona i Loira

Cercador contacte Facebook

Saona i Loira

A causa de la pèrdua de l’arxiu documental d’aquesta comanda, el coneixement que hom té de la seva història és molt limitat. Hom pensa que la casa templera de Montbellet hauria estat fundada a la fi del segle XIII o començament del XIV, poc temps després, el 1313, la casa va passar a mans dels hospitalers després de la supressió de l’orde del Temple. Malgrat patir els efectes de les guerres de Religió durant la segona meitat del segle XVI, aquesta comanda va mantenir les seves dependències en molt bon estat fins la Revolució, després va perdre les seves muralles i va canviar la fisonomia a causa dels canvis d’ús. Es conserva en relatiu bon estat la capella dedicada a Sainte-Catherine, amb restes de pintura mural que hom situa a l’època fundacional, al voltant del 1300.

Montbellet

Templers