Priorat de Mesvres
Prieuré Saint-Martin de Mesvres / Magavero

Saona i Loira

Cercador contacte Facebook

Saona i Loira

L’existència d’aquest monestir es veu confirmada des de l’any 815 segons es desprèn d’un diploma de Carles el Calb del 843 que en fa referència. Així i tot, el seu origen podria ser molt més antic, fins i tot s’ha volgut situar en aquest lloc un temple pagà destruït per sant Martí, de fet s’han trobat restes d’època romana en el seu entorn. A la segona meitat del segle IX el priorat de Mesvres tenia una forta vinculació amb l’abadia de Saint-Pierre de Flavigny (Costa d’Or). A partir del 994 va entrar a l’òrbita cluniacenca tot i mantenir la seva dependència pel que fa al nomenament de priors, facultat que exercia el bisbat d’Autun. Durant la segona meitat del segle XIV va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys, època en que la casa va passar per un període de decadència. El mateix estat es detecta en el segle XVII, el 1628 es va enderrocar bona part el claustre per vendre els seus materials. Les visites de l’època reflecteixen el mal estat de conservació del conjunt prioral. Va gaudir d’una certa revifalla al segle XVIII, es van restaurar algunes construccions i es va adaptar com a granja una part de la nau de l’església. Finalment el 1791 el priorat fou suprimit a causa de la Revolució, el lloc es va destinar a l’activitat agrícola. La torre del campanar va caure el 1836.

Mesvres
Priorat de Saint-Martin de Mesvres