Abadia d'Oigny
Abbaye Notre-Dame d'Oigny / Ogny / Ungiacum / Oigniacum

Costa d'Or

Cercador contacte

Costa d'Or

Hom considera que aquest lloc estava ocupat a començament del segle XII per l’eremita Christophorus, qui el 1106 va aconseguir l’ajuda dels senyors locals per fundar-hi una canònica agustiniana, a aquell primer impuls s’hi van afegir altres protagonitzats per personatges més influents com ara els ducs de Borgonya Hug II (1103-1143) i Robert II (1272-1306). Al segle XIII la canònica estava en ple apogeu i amb les estructures monàstiques construïdes, hi ha constància que el 1269 el rei Lluís IX la va visitar, també que Oigny tenia casa a Dijon. També, tal com va passar en altres monestirs, va patir una època de relaxament dels costums al que es va afegir l’adopció del règim comendatari (1535) i les afectacions a causa de les guerres de Religió, que van deixar una comunitat molt reduïda que va haver de fer front a les reconstruccions. Hi va haver un intent de reforma, que no va aconseguir els resultats esperats, afiliant-se a la Congregació de França a través de l’abadia de Notre-Dame de Châtillon. La Revolució va acabar amb la vida comunitària i el monestir va passar a mans particulars. Es conserven moltes de les seves estructures tot i que molt modificades pel pas del temps i per l’activitat agrícola i de residencia que ha mantingut en els darrers temps. L’església fou víctima d’un incendi a mitjan del segle XIX.

Oigny
Abadia d'Oigny