Priorat de Santa Maria de Sant Feliu d’Amunt

Sainte-Marie de Saint-Féliu d'Amont / Sancto Felice Superiore / la Salvetat

(Sant Feliu d'Amunt / Saint-Féliu-d'Amont, Rosselló, Pirineus Orientals)

Sant Feliu d’Amunt
Sant Feliu d’Amunt

L'església de Santa Maria, a Sant Feliu d'Amunt ja és esmentada l'any 941, en una venda. L'edifici es va refer en el segle XI i a finals d'aquella centúria servia a una comunitat de canonges, pertanyent a l'orde de Sant Ruf, que ja es troba documentada a partir del 1106. A començament del segle XV l'església s'esmenta amb l'advocació de la Mare de Déu de la Salvetat i és coneguda amb aquest nom. Aquesta casa fou secularitzada el 1592, però va continuar mantenint el càrrec de prior fins que el 1699 les seves rendes van passar al seminari de Perpinyà.

Sant Feliu d’Amunt
Sant Feliu d’Amunt