Priorat de Santa Maria de Sant Feliu d’Amunt. Santa Maria de la Salvetat
Sainte-Marie, Saint-Féliu-d'Amont
< anterior Inici França Occitània Pirineus Orientals

cercador contacte

Rosselló
Sant Feliu d'Amunt / Saint-Feliu-d'Amont

L’església de Santa Maria, a Sant Feliu d’Amunt és esmentada des del 941, en una venda. L’edifici es va refer en el segle XI i a finals d’aquella centúria segle hi havia una comunitat de canonges, que el 1142 va quedar vinculada a Sant Ruf d’Avinyó. El lloc era conegut com Santa Maria de la Salvetat. Aquesta casa fou secularitzada el 1592, però va seguir mantenint el càrrec de prior fins que el 1699 les seves rendes van passar al seminari de Perpinyà. També s’ha esmentat que en una primera època aquesta casa va pertànyer al l’orde del Temple i que els primers priors que hom coneix, del segle XIII, eren templers.

Santa Maria de Sant Feliu d'Amunt
L'església fortificada de Santa Maria