Abadia de Notre-Dame d’Autrey
Abbaye Notre-Dame d’Autrey / Alteriacum
< anterior Inici França Gran Est Vosges següent >

Vosges

Canònica agustiniana fundada per Esteve de Bar (bisbe de Metz, 1121-1163) entre el 1144 i 1150 que havia adquirit per la seva diòcesi aquest territori del que va dedicar una part per establir-hi el monestir. Hom pensa que la comunitat que va arribar a aquest lloc procedia de l’abadia d’Étival (Vosges) que en aquella època es va convertir en un monestir premonstratenc. El fundador va dotar econòmicament la nova casa, a aquesta dotació inicial els senyors de les rodalies van fer noves aportacions, una butlla del papa Luci III va confirmar tots els privilegis i possessions del monestir. No va passar de ser una casa modesta, amb un comunitat reduïda. Amb el pas del temps va ser víctima en diverses ocasions d’intervencions militars, especialment greu fou la del segle XVII quan la canònica va quedar en ruïnes a causa de la guerra dels Trenta Anys, tant pel que fa a les dependències monàstiques com per la pròpia comunitat que pràcticament va desaparèixer abandonant el lloc entre els anys 1635 i 1656. La Revolució va acabar definitivament amb la vida comunitària, el 1791 va passar a mans de particulars i es va destinar a activitats industrials fins que el 1856 l’Església va adquirir la propietat i actualment l’ocupa una comunitat de les Béatitudes. En aquest lloc es venera des de l’edat mitjana sant Hubert de Lieja de qui es conserven relíquies.

Autrey
L'abadia d'Autrey