Comanda de Xugney
Commanderie de Xugney / Suniacum / Suigneis / Sugny
< anterior Inici França Gran Est Vosges següent >

Vosges

La primera notícia d’aquesta comanda templera data del 1173, es tracta d’un document signat entre Pierre, preceptor de Xugney, i l’abat Gérard de Senones (Vosges). Amb la supressió de l’orde del Temple va passar a mans dels hospitalers. A finals del segle XVI la comanda va estar unida amb la de Libdeau (Meurthe i Mosel·la). Hi ha constància que el 1656 les dependències es trobaven en molt mal estat de conservació, amb dependències en ruïnes. Més endavant consta que s’hi havia fet obres de condicionament. Actualment només resta l’església, que forma part d’una explotació agrícola amb construccions afegides.

Xugney
Comanda de Xugney