Priorat de Saint-Gorgon de Varangéville
Prieuré Saint-Gorgon de Varangéville / Warengisi villa
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

El lloc de Varangéville era propietat de l’abadia de Gorze (Mosel·la), un casa que havia estat fundada a mitjan del segle VIII per sant Crodegang de Metz. Tradicionalment es situa la fundació del priorat al voltant de l’any 770 i s’explica el pas per aquest lloc de les relíquies de sant Gorgoni destinades a ser venerades a Gorze i que van deixar empremta a Varangéville, on es conservaria algun fragment. Amb el temps es va anar conformant un petit priorat que va entrar en decadència ben aviat però que es va mantenir fins la seva secularització, el 1572. No es conserva res de la primitiva església que havia de tenir en el segle VIII, edifici que fou modificat en segle XI amb la construcció d’una església romànica, consagrada el 1057 i modificada al segle XII, de la que es conserven algunes estructures, la major part es va enderrocar per bastir un nou temple entre el 1485 i 1528, dedicat a Saint-Gorgon, que encara es conserva.

Varangéville
Priorat de Varangéville