Abadia de Beaupré-en-Lorraine
Abbaye de Beaupré de Moncel / Bellum-Pratum
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

Abadia cistercenca fundada pel comte Folmar III de Metz i de Lunéville l’any 1135 amb monjos vinguts de l’abadia de Morimond (Alt Marne). Poc després, el 1148 va participar en la fundació de la nova abadia cistercenca de Baumgarten (Baix Rin). Al segle XVII Beaupré fou abandonat pels monjos que es van veure obligats a fugir a causa de les inestabilitats polítiques el que va provocar la pèrdua de béns i el seu deteriorament general. El 1709 la casa fou reformada pel que fa a l’observança i es va posar sota la influència de l’abadia d’Orval (Luxemburg, Bèlgica) que hi va enviar una comunitat de monjos. El 1715 es va restaurar l’església i altres dependències del monestir. Amb el pas dels anys el monestir i la seva església van anar aplegant un important nombre de sepulcres de nobles, amb la Revolució algunes de les personalitats enterrades a l’abadia es van traslladar a la capella funerària dels Cordeliers de Nancy. El lloc va passar a mans de particulars i pràcticament es van perdre les seves construccions.

Beaupré
Portal de l'abadia de Beaupré