Abadia de Saint-Pierre de Tasque

Abbaye de Tasque / Tasqua / Tasca

(Tasque / Tasca, Gèrs)

Abadia de Tasque
Abadia de Tasque

L'origen de l'abadia de Tasque és molt desconegut, la notícia més antiga que hom disposa és de l'any 1267, en ella s'esmenta l'abat Aimeric d'Averon, hom creu que aquesta casa havia patit una greu destrucció cap al 1260. Entre els 1290 i 1310 es va reconstruir, gràcies a la intervenció de Guillema, filla de Gastó de Bearn.

Abadia de Tasque
Abadia de Tasque

El monestir va patir els efectes de les guerres de Religió, el 1570 fou ocupat pels hugonots, que van incendiar l'església. El monestir s'hauria suprimit abans de la Revolució. A finals del segle XVII, l'església es trobava en un estat precari, per facilitar el seu manteniment hom va optar per escurçar-la, aixecant un nou absis en mig de la nau i abandonant la capçalera primitiva. Durant la Revolució el lloc fou saquejat i no fou fins ben entrat el segle XIX que es va anar restaurant l'església i recuperant el mobiliari perdut o malmès.

Abadia de Tasque
Abadia de Tasque