Monestirs d'Hauts-de-France
Priorat de Notre-Dame de Moreaucourt
< anterior Inici França Hauts-de-France Somme següent >

Somme

Es tracta d’un priorat fontevrista fundat a partir de 1146 per Aléaume d'Amiens, senyor de Flixecourt. Tal com passava a les cases de l’orde de Fontevraud es tractava d’un monestir doble, amb una important comunitat femenina i una segona de masculina, més reduïda. L’any 1177 el papa Alexandre III confirmava la fundació. La casa va tenir un desenvolupament discret, entre els segles XV i XVI es va reformar com molts altres establiments de l’orde. A causa del seu isolament i de les amenaces a causa de la guerra, el 1635 les monges es van refugiar a la ciutat d’Amiens on es van establir definitivament el 1638, deixant la casa de Moreaucourt com a granja de la seva propietat. Es van mantenir a Amiens fins la Revolució, quan fou expulsada la comunitat (que el 1784 era de 24 monges) i el lloc es va dedicar a altres usos. Després d’un incendi s’hi va aixecar la biblioteca Communale, ara Louis Aragon. El primitiu priorat de Moreaucourt es troba en ruïnes, des dels darrers decennis del segle XX s’hi ha fet treballs d’estudi i rehabilitació.

Moreaucourt
Ruïnes del priorat de Moreaucourt