Monestirs
Monestirs de
Provença-Alps-Costa Blava
Comanda templera d’Arle. Sainte-Luce
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Boques del Roine següent >
castellano
cercador contacte facebook

Boques del Roine

La ciutat d’Arle fou la seu de diverses cases dels ordes militars de l’Hospital i del Temple, potser la més important fou la comanda hospitalera de Saint-Thomas de Trinquetaille que més endavant es traslladaria al centre històric de la vila. A més hi havia dues cases templeres, aquesta de Sainte-Luce al centre i la de Saliers més apartada, prop de Sant Geli, i que també tindria casa al centre d’Arle, al costat del Gran Priorat hospitaler. Aquestes dues cases templeres van passar a l’Hospital quan el Temple fou extingit.

Sainte-Luce
Comanda de Sainte-Luce, Arle


Templers


Hospitalers

 


Aquesta comanda templera es va fundar a la ciutat d’Arle entre els anys 1138 i 1142, data en que s’hi va celebrar un capítol. En el decurs dels anys i fins l’extinció de l’orde el 1312 va acumular un important patrimoni que va passar a l’Hospital. La construcció actual és, bàsicament, dels segles XV i XVI. La comanda templera de Sainte-Luce va mantenir-se malgrat estar situada al mateix carrer del Gran Priorat d’Arle, també hospitaler.

Sainte-Luce
Comanda de Sainte-Luce, Arle


Sainte-Luce
Comanda de Sainte-Luce, Arle


Bibliografia:
- CHAILAN, M. (1908). L’ordre de Malte dans la Ville d’Arles. Bergerac: J. Castanet
- STOUFF, Louis (2001). L'église et la vie religieuse à Arles et en Provence au Moyen Âge. Aix-en-Provence: P. Université de Provence

 


Situació:

La comanda del Temple d'Arle estava situada al centre, prop de Roine

Baldiri B. - Novembre de 2014