Monestirs
Monestirs del Gran Est
Aube
< anterior Inici França Gran Est

següent >

castellano
Cercador contacte

Gran Est


Claravall
Claravall

Colombé-le-Sec
Colombé-le-Sec

Isle-Aumont
Isle-Aumont

Montiéramey
Montiéramey

Saint-Loup
Saint-Loup de Troyes

Saint-Martin-ès-Aires
Saint-Martin-ès-Aires

       

Altres monestirs (sense descripció)

Abadia del Paraclet

Es tracta d’una abadia benedictina femenina avui pràcticament desapareguda fundada el 1130 i aprovada pel papa Innocenci II el 1131. El seus inicis estan vinculats a les figures d’Abelard (el fundador) i Heloïsa la primera abadessa. Les seves relacions aviat van passar a l’àmbit popular esdevenint un mite que encara és manté viu. La casa es va dedicar a la Trinitat però era coneguda amb el nom de Paraclet. Va mantenir-se en activitat fins la Revolució, quan es van perdre bona part de les seves estructures. Ara resta el palau abacial del segle XVI i XVII i la granja, amb un colomar, també del XVII


Imatge de Google Llibres


Paraclet
Convent dels Cordeliers de Troyes

Els franciscans es van establir a Troyes el 1233. El 1237 el comte Teobald I de Navarra i de Xampanya els va facilitar una casa extramurs, que van abandonar més endavant per traslladar-se a l’interior de la ciutat, el 1263 van consagrar la nova església. Ara ha desaparegut.


Clau de volta d'una capella dels Cordeliers
Museu Saint-Loup, TroyesCordeliers de Troyes
Convent dels Jacobins de Troyes

Els predicadors van arribar a Troyes el 1232, o poc abans, gràcies al suport del comte Teobald I de Navarra i de Xampanya (1201-1253). El 1766 van passar a ocupar l’antic convent de les carmelites descalces, que havien deixat el 1750.


Els Jacobins de Troyes


Jacobins de Troyes
   

Claravall
Troyes
Baldiri B. - Octubre de 2015