de Portugal
Convent de Santo Agostinho de Santarém. Santa Maria da Graça

Santarém

Monestirs de Santarém

Santo Agostinho de Santarém

Agustins

Aquest convent agustí fou fundat des de la casa d’aquest orde de Lisboa el 1376, gràcies a la iniciativa dels comtes d’Ourém, João Afonso Teles de Meneses i la seva esposa Guiomar de Vilalobos. Quan els agustins van arribar a Santarém i mentre es bastia l’església, van estar-se en la casa palau dels comtes. La primera pedra de l’església es va posar el 1380 i la seva construcció es va perllongar fins el primer quart del segle XV. Durant els segles següents es van anar fent modificacions i millores a la construcció inicial. La casa monàstica fou clausurada el 1834 i des de llavors es va dedicar a centre assistencial. Des de la segona meitat del segle XX s’ha anat restaurant.

Tomba dels fundadors
Tomba de Pedro de Meneses i Beatriz Coutinho