de Portugal
Convent de São Francisco d’Estremoz
< anterior Inici  >Portugal  Évora següent >

Évora

Convent franciscà fundat el 1239 al lloc de l’antiga ermita de São Bento do Mato, donada per l’orde militar d’Avís als framenors. La construcció de l’església es va fer en època d’Alfons III i hi va participar activament la seva esposa Beatriu de Castella. El 1255 la construcció ja estaria molt avançada, o potser acabada, ja que en aquesta data es va fer el primer enterrament en el claustre, el de Nuno Martins. L’església és en bona part gòtica i conserva la tomba de Vasco Esteves Gatuz, mort el 1363. El convent va patir nombroses modificacions entre els segles XVII i XVIII. Exclaustrat el 1834, l’església manté les seves funcions i el convent és ara una caserna.

São Francisco d’Estremoz

Franciscans