de Portugal
Convent de São Francisco d’Évora
< anterior Inici  >Portugal  Évora següent >

Évora

Hom diu que el convent franciscà d’Évora fou fundat el 1224 per companys de sant Francesc vinguts de Galícia, de totes maneres la primera data documentada del lloc no es troba fins el 1250, en una donació a favor dels framenors. Aviat va esdevenir un lloc de devoció popular el que va fer que les donacions al seu favor fossin importants i fins i tot va rebre protecció dels monarques. En aquest sentit, el 1439 Alfons V hi va aixecar un palau en el recinte, edifici que acabaria destruït a causa d’un incendi. El mateix monarca va reedificar una part del convent on l’església conventual tindria també funcions de capella palatina, els successors d’aquell monarca també van fer aportacions a la construcció o decoració de l’establiment conventual. El 1513 la casa fou reformada passant a observant. L’establiment conventual fou clausurat el 1834 i actualment només conserva l’església i algunes construccions annexes.

São Francisco d’Évora

Franciscans